maanantai 30. huhtikuuta 2012

Kananmunaton majoneesi

Kun käytössä ei ole hapanmaitotuotteita, soijajogurtteja ja perineteinen majoneesikin on poissa laskuista, oli ilo löytää munattoman kotitekoisen majoneesin ohje. Eihän se tietenkään ihan sellaisenaan meille sopinut, mutta pienellä säätämisellä sitten. Eihän tämä oikeaa majoneesia ihan täysin vastaa, mutta loistava korvike munattomassa maailmassa. Majoneesin suutuntuma on varmaan perunajauhosta johtuen sellainen, no jännä, mutta käyttökelpoista kamaa kerrassaan. Alkuperäinen idea tähän säätöön on poimittu Alice Sherwoodin Allergisen keittokirjasta, joka on muuten oikein näppärä teos ruoka-ainerajoitteiden kanssa painiskeleville, suosittelen. Meidän rajoitteilla kirjan lohtu on laiha, mutta ehkä vielä joskus....


2 rkl perunajauhoja
½ tl ksantaania
4 rkl vettä
1 dl sopivaa öljyä (käytin auringonkukka)
1 tl viinietikkaa
ripaus valkopippuria, suolaa ja sokeria
(1 tl sinappia)
mausteita oman maun ja mahdollisuuksien mukaan

Mittaa perunajauhot, ksantaani ja vesi tehosekoittimeen. Vatkaa kunnes tuloksena on kova valkoinen tahna. Lisää koneen käydessä joukkoon öljy ohuena nauhana. Lisää etikka ja mausteet. Majoneesia voi halutessaan notkistaa esim. kaurajuomalla tai ihan vedellä, koostumus hieman kevenee eikä ole niin raskas. Majoneesin on hyvä tekeytyä kylmässä muutama tunti ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti