torstai 26. huhtikuuta 2012

Munkit (ton-ton-ton)

Se on vappu ihan ovella ja munkkia halajaa mieli. Tämä homma vaatii harjoittelua. Pullaakin on tullut leivottua viimeksi silloin, kun riisi oli vielä käytössä. No tällaiset rinkilät tuli tällä kertaa, vappuna sitten uudemman kerran...


2½ dl kaurajuomaa
½ rkl psylliumia
1 pss kuivahiivaa
½ dl sokeria
½-1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
4 - 4½ dl provenan kaurajauhoja
1½ dl maizenaa
½ dl perunajauhoja
½ dl sopivaa öljyä

Lämmitä kaurajuoma ja lisää sekaan psyllium ja kuivahiiva. Anna turvota 5-10 minuuttia. Lisää loput aineet ja vaivaa taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukulla tai yleiskoneella noin viisi minuuttia. Muotoile taikina rinkilöiksi ja anna kohota peitettynä leivinpaperin päällä 30 minuuttia. Muotoilussa perunajauhotetut kädet tai pari tippaa öljyä käsiin hierottuna helpottavat käsittelyä. Tämä taikina on vehnättömäksi versioksi muuten ihmeen helppoa käsitellä, pystyy ihan perinteisesti pyörittelemään pöydällä. Paista munkit kookosrasvassa noin pari minuuttia per puoli. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Sokeroi jäähtyneenä. Koostumus paranee/ asettuu, kun munkit saavat levätä puolisen tuntia ennen syömistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti