torstai 18. lokakuuta 2012

Sipulileipä



4 dl kaurajuomaa
1 pss kuivahiivaa tai puolikas tuorehiiva
1 rkl psylliumia
1 rkl finaxin hapanjuurta
1 rkl siirappia
3 rkl auringonkukkaöljyä
1 tl suolaa
1 tl sipulijauhetta
1 rkl kuivattua ruohosipulia
½ tl valkosipulijauhetta
1 dl oolannin perunamuussiainesta
1 dl semperin profiberia
1 dl tattarirouhetta
1 dl tattarihiutaleita
2 dl tattarijauhoa

Lämmitä kaurajuoma kuumaksi ja sekoita siihen perunamuussiaines. Lisää hiiva ja psyllium kun seos on sopivan lämpöistä. Anna seisoa hetki. Sekoita tällä välin kuivat aineet yhteen. Lisää seokseen öljy ja siirappi sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikinaa voimakkaasti muutaman minuutin ajan mieluiten koneella. Kaada taikina öljyttyyn vuokaan ja kohota peitettynä puoli tuntia. Paista leipää 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti