sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Pizzajuustoke ton-ton-ton

Harmittaa aina pizzapäivinä, kun Kaverin pizzassa on vihreää juustoa (siis kesäkurpitsaraastetta). Lähiaikoina Kaveri on myös itse havainnut tämän selkeän eron perheenjäsenten pizzojen välillä. Tästä syystä olen yrittänyt kuumeisesti kehitellä juuston tapaista lisuketta pienen herkuttelijan pizzaan ja tällä kertaa syntyi jotakin julkaisemisen arvoista. Ohjeen määrät ovat kyllä todella noin mittoja, mutta korjaan kyllä tulevaisuudessa mikäli korjattavaa ilmenee. Tämä ei nyt ole niin kovin justiinsa, joten tahdon tämän kaikettoman keitoksen laittaa jakoon. Mausteillahan saa aikaan vaikka mitä, mikä nyt kellekin sitten sopii. Ehkä pieni nokare sinappia toimisi hyvin. Alla versio Kaverin mausteilla. Koostumus oli muuten hieman juustomaisen venyvä, niinkuin nyt korvike näillä rajoituksilla voi vaan olla. Mutta siis, jos tätä olisi ollut imetysdieetillä, niin en ollenkaan olisi valittanut...


1½ rkl tärkkelysjauhoa (käytin perunaa)
1/4 tl ksantaania
2 rkl sopivaa öljyä
1-2 dl vegejuomaa (meillä oatlyn luomu kaura)
1 rkl oluthiivahiutaleita
ripaus suolaa, kurkumaa, valkosipulijauhetta ja sipulijauhetta  

Mittaa kattilaan tärkkelysjauhot ja ksantaani. Lisää joukkoon vajaa ½ dl nesteestä sekä öljy ja vispaa seos tasaiseksi tahnaksi. Sekoita tahnan joukkoon vielä desin veran nestettä ja kiehauta seosta niin, että se pulpahtaa kerran pari. Vähän kuin kiisseliä tekisi... Tässä vaiheessa nestettä voi vielä lisätä mikäli tuote vaikuttaa liian jäykältä. Hyvä koostums on sellainen vanukasmainen. Mausta tahna ja levittele se pizzan päälle. Itse pursotin tahnan pizzan pinnalle pussin avulla. Tahna on sen verran jäykkää, että lusikalla levittäminen tuntui haasteelliselta ja jälki olisi rumaa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti