torstai 20. joulukuuta 2012

Porkkanapiirakat ton-ton-ton (60 kpl)


Täyte
2 dl Puuppolan aitokaura kokonaisia kauraryynejä
1 l kaurajuomaa (oatly luomu)
1 tl suolaa

1 kg porkkanasosetta
(käytin suvi valmissosetta)
2 rkl neitsytkookosöljyä
(suolaa)

Kuori
n. 2 dl kylmää vettä
½ rkl psylliumia
½ tl suolaa
2-3 rkl öljyä
n. 7 dl tattarijauhoa

Mittaa kauraryynit kattilaan ja kaada päälle reilusti kylmää vettä. Anna ryynien liota vedessä tunnin ajan. Kaada liotuksen jälkeen vesi pois ja huuhtaisen ryynit vielä lävikössä juoksevan veden alla. Kaada ryynit sekä litra kaurajuomaa kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Mausta suolalla, lisää joukkoon kookosöljy (sekoita jotta öljy sulaa)  ja anna puuron hautua kannen alla vielä vartin verran. Lisää puuron joukkoon porkkanasose. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Valmista kuoritaikina. Mittaa kulhoon vesi ja psyllium, sekoita tasaiseksi ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää sitten joukkoon suola, öljy sekä jauhot muutamassa erässä ja vaivaa taikina tasaiseksi. Taikinaa voi leputtaa hetken kelmun alla, mutta on oikein hyvin leivottavissa hetikin. Pyörittele taikinasta pienehköja palloja ja kaulitse ne tattarijauhon avulla ohuiksi. Levitä kaulitun taikinan päälle jäähtynyt täyte ja rypytä. Nosta piirakat pellille. Paista piirakoita 250 asteessa kiertoilmalla 15-20 minuuttia niin, että piirakoiden pintaan alkoi ilmestyä tummia pilkkuja. Kypsät piirakat sipaisin öljyllä ja annoin pehmetä liinan alla.

3 kommenttia:

  1. En koskaan syönyt porkkanapiirakoita, mutta rakastan riisipiirakoita :)

    VastaaPoista
  2. on nyt ihan pakko kysyä että onkohan tohon veen määrään tullu näppäilyvirhe? En meinaan ainakaan tuolla määrällä jauhoja saano taikinasta kiinteetä, lusikastakin tippu lorinalla takas kulhoon :D
    Kovasti lähemmäs kolominkertasen määrän sain kyllä jauhoja lisätä tohon vesimäärään. Sit tuli sellasta kun pitikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin on tullut! Tekevälle sattuu... Ja kiitos kun huomasit. Tai vaikea varmaan on ollut huomaamatta. ;D Nyt lapsus alustavasti korjattu ja tarkistan vielä jahka tässä saadaan joulun lähestyessä piirakka-aika todenteolla käyntiin.
      Hyvä että kuitenkin sait piirakat paistettua. :)

      Poista