perjantai 22. helmikuuta 2013

Vaniljakastike (maidoton, munaton, soijaton)


reilu rkl kookosöljyä
1 rkl tattarijauhoa
2 dl kaurajuomaa (oatly luomu)
½ vaniljatanko
ripaus suolaa

Sulata kookosöljy kattilassa. Lisää joukkoon jauhot ja anna turvota hetki. Varo polttamasta. Kaada joukkoon kaurajuoma koko ajan sekoittaen. Kaavi vaniljatangosta siemenet ja lisää ne sekä suola kastikkeen joukkoon. Anna kiehua muutaman minuutin ajan ja anna kastikkeen jäähtyä. Kastikkeen kannattaa antaa asettua jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua. Ihan niin kaunistahan tämä ei ole kuin perinteinen, mutta oikein maistuvaa, Kastike pääsi kruunaamaan tällä ohjeella tehdyn mustikka-puolukkapiirakan. Oli muuten kiva lisä nuo puolukat. Antoivat piirakalle mukavaa raikkautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti