keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Vesirinkelit eli bagelit ton-ton-ton (8 kpl)

Joskus aina tekee mieli vaaleaa leipää. Ongelmalliseksi asian tekee se, että meillä ei ole edes riisijauhoa käytössä. Näistä rinkeleistä kuitenkin tuli todella epäterveellisen makuisia, vaikka suht kuitupitoisia ovatkin. Ihan kiva yhdistelmä. :D Päältä rapeita ja sisältä ihanan pehmoisia.



4 dl vettä
2rkl kuivahiivaa
1 rkl psylliumia
1 rkl finaxin hapanjuurta
 1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 dl profiberin perunakuitua
1½ dl perunajauhoa
2 dl provenan täyskaurajauhoa
2 dl tattarijauhoa
3 rkl oliiviöljyä

Mittaa kulhoon reilusti lämmin vesi ja sekoita siihen hiiva, psyllium, hapanjuuri sekä sokeri. Anna turvota kymmenisen minuuttia. Lisää sitten loput kuivat aineet muutamassa erässä sekä öljy. Sekoita taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella viiden minuutin ajan. Leivo taikinasta rinkeleitä. Sipaisin leivonnan alussa hieman öljyä käsiin ja tämä helpotti käsittelyä. Taikina oli kyllä gluteenittomaksi tavattoman hyvä käsitellä ja silikonialustan päällä leipominen suijui leikiten. Nosta rinkelit pellille ja kohota peitettynä 20 minuuttia. Paista rinkeleitä 180 asteessa kiertoilmalla tai 200 asteessa tasalämmöllä noin 25 minuuttia. Parhaita tuoreena ja varsinkin parmankinkku oli taivaallisen hyvää näiden päällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti