perjantai 29. maaliskuuta 2013

Gluteeniton mämmi

Löysin taannoin gluteenittoman mämmin ohjeen Pörden keittiössä blogista. Muutaman kokeilun jälkeen on ohjettakin jakoon. Tietenkin piti lähteä barrikadeille ja muutella ohjetta hieman. Oikein hyvää tulikin, vaikka ehkä vieläkin vähemmän makeutusta laittaisin seuraavalla kerralla. Saas nähdä kuinka innostutaan herkuttelemaan, jos vaikka uudemmankin kerran tulee mämmiä tehtyä tämän pääsiäisen aikana.


100 g kuivattuja luumuja + 3 dl vettä
1,5 dl oolannin perunamuussiainesta
1 dl tattarijauhoja
1/4 dl Hirvelän kaurakuitusta
½ dl appelsiinimehua
½-1 tl suolaa
1 dl tummaa siirappia
1 tl pomernssia
6,5-7 dl vettä

Keitä luumut 3 dl:ssa vettä. Vesi saa haihtua miltei kokonaan. Mittaa joukkoon perunamuussiaines sekä appelsiinimehu. Soseuta sauvasekoittimella samettimaiseksi massaksi. Lisää joukkoon puolet vedestä sekä loput aineet, sekoita. Lisää loppu vesi ja sekoita tasaiseksi. Massa saa olla todella löysää, vetistä. On vielä paistamisen jälkeenkin, mutta tiivistyy varsinkin kylmässä niin paljon, että reilusti vaan löysää. Kaada massa vuokaan. Itse käytin Eskimon 1 l:n pitkulaista paistovuokaa. Muistutti eniten perinteistä rovetta. ;) Paista mämmiä 175 asteessa 1,5 tuntia ja anna tekeytyä paistamisen jälkeen folion alla. Tarjoa kaurajuoman kera tai ellei maito ole ongelma, niin tietenkin kerman kanssa.



1 kommentti:

  1. Ompas herkullisen näköistä ja väristä! ;) Oikein ihanaa ja maukasta pääsiäistä perheellesi! <3

    VastaaPoista