sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Peltileipä ton-ton-ton


6 dl vettä tai kaurajuomaa (oatly luomu)
1½ rkl psyllium
1 pss kuivahiivaa
(1 rkl finaxin hapanjuurta)
2 rkl tummaa siirappia
1½-2 tl suola
½ dl sokerijuurikaskuitua
2 dl puhdaskaura hiutaleita
1 dl perunajauhoja
3 dl tattarijauhoja 
2½-3 dl provenan täyskaurajauhoja
3/4 dl oliiviöljyä
1½ dl siemeniä 
(pellava, auringonkukka, kurpitsa)

Sekoita psyllium, hiiva, hapanjuuri, siirappi ja sokerijuurikaskuitu reilusti lämpimään nesteeseen ja anna seisoa kymmenisen minuuttia. Lisää suola sekä kaurahiutaleet, sekoita. Lisää jauhot ja lopuksi öljy sekä siemenet. Vaivaa taikinaa yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla viiden minuutin ajan. Kumoa taikina pellille leivinpaprein päälle ja taputtele tasaiseksi öljytyin käsin. Anna kohota peitettunä 20 minuuttia ja jaa sopiviin lohkoihin taikinayörän avulla. Paista leipää 175 asteessa kiertoilmalla tai 200 asteessa normaalilla keskilämmöllä noin 30 minuuttia. Mikäli leivän pakastaa, kannattaa palat halkaista ennen pakastamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti