perjantai 22. marraskuuta 2013

Kaiketon pizzapohja leivinjauheella

Viikon päätteeksi sitä ihminen kaipaa jotakin hyvää. Pizza; tuo monen herkkuruoka ja heikkous. Tämä kaikettomuus vaan on tehnyt pizzapäivistä äidille ei niin haluttua herkkua. Tänään päätin kokeilla jotakin, jonka onnistumisesta en ollut ollenkaan varma, en oikeastaan edes hieman uskonut. No kokeilin silti ja jostakin kumman syystä tätä lapset söivät innokkaammin kuin koskaan. Itselle tuli jännä fiilis, jotenkin roiskeläiskämäinen saundi. Jee! Meidänkin mukelot pääsivät harrastamaan suomalaista kulinaaria. :D Mutta siis oli ihan oikeasti syötävää ja koska täytteen virkaa pääsi edustamaan edellispäivän tomaatti-jauheliha-kesäkurpitsa-muhennos, ei tekoaika uuneineen kaikkineen virunut juurikaan yli 20 minuutin. Todellista fast foodia meidän mittakaavassa.


1 dl tattarijauhoa
1 dl tummaa riisijauhoa
1 dl maissitärkkelystä
ripaus suolaa ja valkosipulijauhetta
½ tl psylliumia
tl kärjellinen ksantaania
1 tl leivinjauhetta
n.1½ dl kylmää vettä
2 rkl oliiviöljyä

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen kiertoilmalle (jos on). Mittaa kulhoon kaikki kuivat aineet ja sekoita ne yhteen. Lisää vesi sekä öljy ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina ohueksi pizzapohjaksi leivinpaperin päälle pellille, lisää täytteet ja paista kiertoilmalla 225 asteessa 15 minuuttia. Öljysin muuten leivinpaperin ennen pohjan taputtelua. En tiedä öljyämisen tarpeellisuudesta, mutta ajattelin olevan mainitsemisen arvoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti