perjantai 14. helmikuuta 2014

Murokeksit ton-ton-ton ja ton

Kuten tuossa edellisessä piiraspostauksessa jo ounastelinkin, niin tästä Annikan ideoimasta taikinasta oli pakko kokeilla pikkuleipiäkin. Tulikin sitten todella hyviä. Ja ovat niin helppotekoisia, että suosittelen lämpimästi myös ei rajoittuneille. Huomattavasti vaivattomampaa kuin perinteiset murokeksit, ja eroa ei juurikaan huomaa. Pienestä palasta taikinaa kokeilin tehdä myös chocolate chips cookieseja ja sekin idea toimi. Harmi etten suklaisista tullut kuvaa ottaneeksi, nyt on jo aivan liian myöhäistä. ;)


1 dl tattrijauhoja
1 dl provenan kaurajauhoja
1 dl tärkkelysjauhoja
(käytin maizenaa ja perunaa 50/50)
3/4 dl sokeria
vajaa ½ tl psylliumia
tl kärjellinen ksantaania ja leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl vaaleaa oliiviöljyä
½ dl vettä

hilloa

Sekoita kuivat aineet huolellisesti, lisää nesteet ja sekoita yhtenäiseksi taikinapalloksi. Leivinjauhetta kannattaa käyttää todella pieni määrä, muuten murenee keksit käsiin. Ihan lusikalla sekoittelin ja hyvä tuli. Leivo taikina pötköksi ja leikkaa siitä terävällä veitsellä noin puolen sentin paksuisia kiekkoja. Asettele kiekot leivinpaperin päälle pellille. Tässä vaiheessa voi pahimmat röpelöt tasoittaa reunoista. Mikäli ei hilloa halua laittaa, niin uuniin jo tässä vaiheessa. 


Meillä tahdottiin kokeilla hillosilmää, jolle painoin pienen poteron piirakkapulikan päädyllä. Oli juuri passeli vekotin siihen hommaan. Hilloa kuoppiin ja 180 asteiseen uuniin noin vartiksi. Keksit ovat murenevaisia kuumina, mutta jähmettyvät jäähtyessään. Kovin montaa päivää en säilyttelisi, mutta se ei ole ongelma, koska nämä ovat äärettömän helppotekoisia. Ilman hilloja ja paistoaikaa sanoisin, että 10 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Ompas herkullisen näköisiä murokeksejä ja helppo tekoisiakin vielä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta jälleen! Vaikka kiitos tosiaan kuuluu Annikalle. Kannattaa tutustua Nikka's Bar blogiin. Loistojuttuja siellä. :)

      Poista