keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Gluteenittomat puikulat (18 kpl)

Näiden leipäohjeiden kanssa tulee aina sävellettyä milloin mitäkin. Useimmiten teen leivät fiiliksellä ja kahta kertaa ei samanlaista tule. Silloin tällöin tulee kuitenkin mittailtua ja kirjoiteltua määriä tehdessä ylös. Onneksi tällä kertaa kirjoittelin, koska näistä puikuloista tuli todella mainion makuisia.




5 dl vettä
1 prk luumu bonaa
1½ rkl psylliumia
n. 1 tl siirappia
1 pss kuivahiivaa
1½ tl suolaa
2 dl tattarirouhetta
1 dl Hirvelän kaurakuitusta
1 dl puhdaskaurahiutaleita
3 dl Provenan täyskaurajauhoja
n. 4 dl tattarijauhoja
1½ dl liotettuja auringonkukan siemeniä
½ dl hampunsiemenrouhetta
2 rkl paahdettuja pellavan siemeniä
3 rkl oliiviöljyä

Mittaa kulhoon lämmin vesi, hiiva, psyllium ja siirappi. Anna turvota 10 minuuttia. Tein taikinan yleiskoneella ja lisäilin aineet pikku hiljaa koneen käydessä. Valmis taikina oli vain sen verran jämäkkää, että juuri ja juuri irtosi kulhon reunoista. Leivoin taikinasta tattarijauhon avulla puikuloita, jotka kohotin liinan alla noin 20 minuuttia. Pistelin puikulat haarukalla ennen pasitamista. Pasitoin 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes alkoivat ottaa hieman väriä. Jäähtyneet puikulat halkaisin valmiiksi ja pakastin. Nämä ovat tosi hyviä paahtimessa sulatettuna. Ja käteviä. :)

Muoks. 27.4. Ohjeeseen oli lipsahtanut väärät määrät jauhoja, jotka nyt korjattu.

2 kommenttia:

  1. Pitääkin kokeilla. Ei ole tullutkaan mieleen lisätä Bona -tuotteita leipätaikinaan.

    VastaaPoista
  2. Suosittelen! Luumulla saa kivaa makua gluteenittomiin ja olen tykännyt käyttää siitäkin syystä, että tummalla värillä saa pienesti huijattua itseään pahimmassa ruisleipätuskassa. :D Omenasose sopii myös kivasti leipätaikinoihin, varsinkin sellaisiin joissa on runsaasti auringonkukan siementä.

    VastaaPoista