sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Suklaakakku ton-ton-ton

Palmusunnuntai oli vierailujen täyttämä. Tänään kävimme myös ensi kertaa kylässä Kaverin kummien uudessa vasta remontoidussa asunnossa. Kyllä oli kaunis koti! Viemisiksi tein suklaakakun aimepaa mutakakku-postausta mukaillen. Alkuperäinen ohjebongaus täältä ja meille varioitu mutakakkupostaus. Ei olisi kylläkään kakkua tarvinnut, koska pöytä suorastaan notkui meidän lapsille sopivaa syötävää. Suuri kiitos siitä! Vaikka Kaveri varsinkaan ei pystynyt keskittymään ruokailuun, eikä muuten edes maistanut kaiketonta kakkua. Onneksi muille maistui. :)


1 dl maizenan maissitärkkelystä
3/4 dl perunajauhoja
1 dl riisijauhoa
½ dl provenan täyskaurajauhoa
2 1/4 sokeria
1 tl ruokasoodaa
½ vaniljatangon siemenet
1/4 tl suolaa
1 rkl hunajaviinietikkaa
2½ dl kahvi-vesiseosta
½ dl vaaleaa oliiviöljyä
pari palaa Lindtin 85% suklaata pienittynä

Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne. Sekoita nesteet yhteen ja kaada kuivien ainesten joukkoon. Kahviseos suunnilleen puolet kahvia ja puolet vettä.Sekoita ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (30x40cm). Ripottele päälle suklaamurut. Paista kakkua 170 asteessa kiertoilmalla noin 20 minuuttia.

Kuorrutus/täyte

2½ dl blue dragon kookoskermaa
3 rkl tomusokeria
½ vaniljatangon siemenet
80 g Lindtin 85% suklaata

Sulata pienitty suklaa vesihauteessa. Vatkaa kookoskerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla ja vaniljan siemenillä. Nosta pari lusikallista kookosvaahtoa suklaasulan joukkon, sekoita ja kaada seos koko ajan sekoittaen lopun kookosvaahdon joukkoon. Leikkaa kakkupohja keskeltä kahtia ja levitä puolet suklaavaahdosta sen päälle. Käännä toinen puoli kakkupohjasta kanneksi ja kuorruta lopulla suklaavaahdolla. Koristeeksi raastoin vielä suklaata, mutta kakku on kaunis ilmankin. Kookoslastut olisivat varmasti myös kivan näköisiä. Kuvan kakku vietti yön jääkaapissa ja tämä teki koostumukselle oiken hyvää eli edellispäivänä kannattaa tehdä, mikäli mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti